Alles is gevoel

Essay (2017 en 2020)

In dit verhaal neem ik je mee naar je gevoel. Je gevoel dat zo belangrijk is dat het alle aandacht verdient. Omdat het je leidraad is en je vertelt wat waar en echt is voor jou. Omdat gevoelens je inspireren en je de grootste uitdagingen én glorie geven. Omdat gevoelens altijd aanwezig zijn en misschien wel de reden zijn van ons bestaan.

*

Ik vond het heerlijk om te lezen. Het gaf me echt een gevoel van steun, het is goed wie ik ben en ik mag gewoon echt zeggen wat ik wil, ook al strookt dat niet met het idee dat ik eerder van mezelf had, van wie ik ‘moest’ zijn. Ik voelde me zachter, lichter worden tijdens het lezen. Wat zullen velen blij zijn dat dit geschreven is.‘ Linda

*

Ik wil jou bedanken voor de herkenbare tekst! Wat een boek! Ik herken zoveel en ik ben ook meteen veel bewuster gaan voelen in situaties. Op dit moment zit ik in een fase waarin allerlei gevoelens worden opgeroepen, die ik met behulp van jouw boek leer observeren. Dank daarvoor! Beste cadeau ooit. Ga vooral zo door met schrijven en inspireren!‘ Meike

*

De titel van dit boek lijkt een open deur. Mensen hebben de hele dag gevoelens: over hun eigen gedrag en dat van anderen, naar aanleiding van gedachten en herinneringen, gebeurtenissen vlakbij en ver weg. In dit boek gaat het er vooral om te leren gevoelens toe te laten, niet te verdringen, de vraag te stellen waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Welke gevoelens zijn ons aangeleerd, wat komt vanuit ons eigen binnenste, wat veroordeelt onze cultuur, wat veroordelen we zelf? De schrijfster (1981) is antropologe, maar dit therapeutisch bedoelde boek is, afgezien van een enkele verwijzing naar een psychologisch concept, allesbehalve een populair-wetenschappelijke verhandeling. De auteur put op bijna elke bladzijde uit eigen ervaringen, als kind, moeder van twee zoons, echtgenote, vriendin. Het is dan ook eerder een ego-document dan een essay en de lezer moet er wel tegen kunnen dat één leven zo centraal staat en tot voorbeeld voor situaties dient.‘ Recensent: Anneke van Ammelrooy NBD Biblion

*

Dit boek is, in de handgemaakte vorm, uitverkocht.

Update: sinds 2022 ben ik gestopt met de verkoop via alle (online) boekhandels. De laatste boeken zijn via mijzelf verkrijgbaar. Stuur me een e-mail met je naam, adres en bestelling en ik stuur ze naar je toe: sofie@sofiesmit.nl

Het omslag is gemaakt van linnen en heeft hierdoor opnieuw een aaibare kaft.

Het materiaal kan een beetje gaan rafelen, wat ik een leuke bijkomstigheid vind: ons gevoelsleven is soms net zo kwetsbaar.

Daarnaast is het linnen licht doorschijnend: transparantie en zichtbaarheid kan ik alleen maar toejuichen in mijn leven.

  • Alles is gevoel – Sofie Smit
  • ISBN:  97 89 08 301 51 63
  • NUR: 323 / 728 
  • Aantal pagina’s: 156
  • Verkoopprijs: 20,-

*

Je kunt Alles is gevoel bestellen via alle boekhandels.

Het boek is ook te leen via de bibliotheek.

Over het handgebonden ontwerp

Ik printte dit boek zelf. Speciaal voor dit boek had ik een nieuwe printer gekocht, maar het beestje bleef vlekken maken. Langer dan een maand probeerde ik het ‘probleem’ op te lossen met de fabrikant, maar telkens kwam het terug. Na een tijd zag ik de vlekken als een onderdeel van het verhaal: het gaat niet altijd zoals ik wil, ik zet me in voor verandering en dan laat ik het los.

Daarnaast hielp het me te herinneren dat ik alles niet perfect hoef te doen en ik niet perfect hoef te zijn – ik mag mens zijn. Het gaat uiteindelijk niet om de vorm, maar om het gevoel dat ik wil overbrengen.

Het lettertype is Bell MT. Zacht en licht – het past bij het onderwerp.

Voor mijn boeken gebruik ik Bio Top 3 papier. Het heeft de FSC en EU Eco-labels en is 100% vrij van chloor gemaakt. Het is heerlijk zacht en heeft een mooie ietwat gelige kleur.

De kaft is gemaakt van vilt. Vilt dat heel aaibaar en voelbaar is. Ik wilde voor dit verhaal een boek met een open rug ontwerpen, omdat ik het zelf ook het fijnst vind als gevoelens vrij kunnen stromen.

De gaatjes boor ik in het papier, de diepte in. Een enkele draad houdt de bladzijden bij elkaar. Na gelang je eigen wensen kun je als lezer het boek losser of strakker binden door de draad aan te trekken. Zo is het ook met gevoelens, hoe wil je er mee omgaan?

De draad is afgewerkt met aan elke kant een schelp. Schelpen uit de zee, symbolen van ons onderbewustzijn en ons gevoel.

Alles is gevoel was te koop bij boekhandel Van Piere te Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, boekhandel Gianotten Mutsaers te Tilburg, Pop-up Petit Tilburg, Spirituele winkel Pleiade te Tilburg en boekhandel Bek in Veghel.

Het boek is opgenomen in de collectie van Bibliotheek Eindhoven en andere bibliotheken.

Toen ik in 2017 Alles is gevoel voor het eerst uitbracht, had ik ook een Facebookpagina voor het boek gemaakt. Die kun je hier bezoeken.

Voorbereiding van de Meet & Feel ter promotie van Alles is gevoel in boekhandel Van Piere

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven