Leesclubs, workshops en lezingen

Leesclubs

Gister een geweldige avond gehad. Wij mochten Sofie Smit ontmoeten aan tafel van de leesclub. We hebben haar boek Het Perron besproken en we waren allemaal onder de indruk, het is een prachtig boek. Kwetsbaar, bijzonder, een juweeltje. Een aanrader! Wij bedanken Sofie, prachtig om te horen hoe het boek tot stand is gekomen en al onze vragen zijn beantwoord. Het was erg speciaal om een schrijfster bij de leesclub te hebben.

Vind je het leuk als ik ook bij jouw leesclub aanschuif? Ik kom graag vertellen over mijn werk. Stuur me gerust een e-mail: sofie@sofiesmit.nl. In deze tijd met maatregelen kunnen we ook buiten samenkomen.

Klik hier om te lezen hoe ik het ervaar om een boek te schrijven, te bespreken en waarom ik denk dat je bent wat je leest.

*

Theater-lezingen

Ik geef theater-lezingen. Daarin neem ik je mee naar de jaren ’50 in Engeland en vertel ik graag over Het perron, de genezende kracht van een korte ontmoeting en over hoe ik werk. Kijk in de agenda hieronder of ik bij jou in de buurt ben.

Ben je boekhandelaar of werk je in een bibliotheek en vind je het leuk als ik met mijn theater-lezing in jouw winkel of bibliotheek kom? Bel of mail me gerust. Ik kijk ernaar uit om samen iets moois te maken.

*

Schrijfworkshops Bevrijdend Schrijven

In mijn schrijfworkshops speel je met taal om dichter bij je gevoel te komen en jezelf beter te leren kennen. Door middel van toegankelijke oefeningen spreek je je onderbewustzijn aan en haal je naar boven wat je eigenlijk al weet: jouw eigen wijsheid. Jij bent je gids naar innerlijke vrijheid.

  • De toverkracht van taal. Waarin we dieper ingaan op hoe taal je raakt.
  • Schrijf je vrij. Elk gevoel dat in je leeft, mag er zijn.
  • Voorbij de taal. Wat zit verborgen achter taal en hoe kun je dat ontdekken?
  • Spiegeltaal. Je schrijft een verhaal. Wat vertelt het over jezelf?

Ik vond de schrijfcursus echt fantastisch! En ik ben heel dankbaar voor je tips.

Dat was gaaf vrijdag! Dank ervoor. Ik heb er heel veel aan gehad.

Ik ben al eens eerder naar je workshop bevrijdend schrijven geweest en vond dat zo mooi…

Agenda

Scroll naar beneden voor de laatste updates.

* Januari 2019

In deze maand verzorg ik driemaal een schrijfworkshop in de bibliotheek Eindhoven.

* Donderdag 12 december 2019 19:30 uur

CultuurSpoor Best

Theater-lezing ‘Ga je met me mee op reis?’ Op donderdagavond 12 december reist schrijver en boekkunstenaar Sofie Smit af naar het Engeland van de jaren ’50: de locatie van haar nieuwste boek Het perron. In de roman spreken een vrouw en een man elkaar niet, maar ze raken elkaar wel diep, zonder dit van elkaar te weten. Het perron is een verhaal over de genezende kracht van een korte ontmoeting. In de theater-lezing neemt Sofie je mee naar de plaatsen waar ze aan Het perron schreef en vertelt ze over de innerlijke reis die ze ervoor maakte.

‘Treintickets’ zijn gratis, alleen aanmelden is voldoende. Dat kan: 

– via receptie@cultuurspoorbest.nl
– persoonlijk aan de receptie van CultuurSpoor Best. 

Meer informatie vind je hier.

* Dinsdag 21 januari 2020

Ik ben te gast bij een leesclub in Eindhoven.

* Vrijdag 24 januari 2020 19:30 uur

Bibliotheek Eindhoven

Theater-lezing ‘Are you traveling with me?’ Tijdens deze voorstelling verbind ik mijn boeken Het is de Liefde en Het perron. We reizen door de tijd en gaan naar het Engeland van de jaren ’50. Toegang is gratis. Deze lezing is op verzoek van de bibliotheek speciaal voor de vele expats in Eindhoven in het Engels. Voor aanmelding en meer info klik hier.

* Vrijdag 13 maart 2020

Ik ben te gast bij een leesclub in Valkenswaard: Momenteel uitgesteld wegens het coronavirus.

* Vrijdag 30 oktober 2020 19:00 tot 21:00 uur

Bibliotheek Eindhoven – Helaas is de bibliotheek nog steeds niet geopend op avonden vanwege het coronavirus. Deze activiteit is voorlopig uitgesteld.

Boekbespiegeling Het perron

Deze avond bespreken we in een kleine groep de roman Het perron. We gaan in op het verhaal, de personages, de motieven, de symbolieken en de opbouw. Maar dat niet alleen.

Door reacties van lezers heb ik gemerkt dat iedereen dezelfde woorden tot zich neemt, maar toch een ‘ander’ boek leest. Wat bij de een resoneert, doet een ander niets en andersom.

Wat vind jij mooie passages?  Waar werd jij geraakt? En welke delen vond je juist lastig, vreemd of niks aan? Hoe ervaar je de personages? Welke gevoelens kwamen bij je los? En wat vertellen deze gewaarwordingen je over jezelf?

Door vragen te stellen nodig ik je uit om op jezelf te reflecteren. We luisteren naar elkaar en kunnen ervaringen delen. Het boek dient als spiegel voor jezelf. Binnenkort volgt hier een link naar de site van de bieb.

* Vrijdag 6 september 13:00 tot 16:00 uur, zondag 4 oktober en 1 november 2020 14:00 tot 17:00 uur

Bibliotheek Eindhoven

Workshops Bevrijdend Schrijven

Op vrijdagmiddag 6 september gaf ik een workshop Bevrijdend Schrijven in de Bibliotheek Eindhoven. Met zes dames ging ik de diepte in, ze inspireerden elkaar en vonden zichzelf. Zo mooi om daarbij te mogen zijn. 

De andere workshops gaan helaas niet door. De bibliotheek is nog altijd niet geopend op zondagen in verband met het coronavirus.

* Donderdag 3 juni 2021

Deze avond ben ik te gast bij een leesclub in Sint Michielsgestel.

* Zondag 17 juli 2022

Deze zondag ben ik van 12.00 tot 18.00 uur met mijn boeken aanwezig op de Feel Good Market op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

* Donderdag 8 september 2022

Deze dag houd ik een hoe-maak-je-een-boek-spreekuur in de bibliotheek Eindhoven. Heb je een verhaal te vertellen? Wil je een boek maken? Schrijf je dan in om met mij in gesprek te gaan over jouw plannen.

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven.

* Zaterdag 1 oktober, 15 oktober en 5 november 2022

Schrijfcursus ‘Wat je schrijft ben je zelf’ in de bibliotheek Eindhoven.

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven.

* Dinsdag 31 januari 2023 Hoe-maak-je-een-boek-spreekuur

Wegens succes en plezier herhaald! De bibliotheek Eindhoven vroeg me of ik weer een hoe-maak-je-een-boek-spreekuur wilde geven. Boek een tijdslot van een half uur via deze link.

* Zondag 26 maart, 2 april en 16 april 2023

Schrijfcursus in liefde in de bibliotheek Eindhoven.

Klik hier voor meer info en om je in te schrijven.

Artikel in Groot Eindhoven in 2019

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven