Tieleman

Novelle

(geschreven in 2014, uitgebracht in 2018)

Een absurdistische pageturner over een familie die verhuist naar een villawijk. Hun leven lijkt perfect, totdat ze hun nieuwe buurjongen ontmoeten. Niets is dan nog wat het lijkt en niemand is wie hij lijkt te zijn. Bij wie zit er een steekje los en bij wie niet?

Een verhaal voor het kind in jezelf over de regels die je meekrijgt van je ouders. Het laat je ruiken aan een ongekende vrijheid. ‘Je bent zo vrij als je jezelf toestaat.’

*

Ik vond het grappig, herkenbaar en heb het in twee ademen gelezen. Hoe gewoon en geinig het ook lijkt, er zit een flinke diepgang in het verhaal, die pijnlijk duidelijk laat zien hoe diep de patronen van onze ouders in onze eigen systemen kunnen en hoe lastig het soms kan zijn om daar echt vrij van te komen.‘ Aimee

*

Weer heel bijzonder en mooi geschreven: de verstrengeling van levens, gedachten, gewoonten, rollen en de idiootheid ervan, op grappige wijze geschreven… En als je verder nadenkt, kun je niet anders dan met een glimlach kijken naar je eigen patronen. Er zitten veel boodschappen in, maar het is aan de lezer of deze opgepikt worden! ‘ N. R.

*

Dit boek is verkrijgbaar in de handgemaakte vorm. Voor 15,- plus verzendkosten. Stuur me een e-mail sofie@sofiesmit.nl. Ik hoor graag welke kleur je voorkeur heeft.

Over het handgebonden ontwerp

Tieleman geeft je een nieuwe leeservaring: het boek kun je ophangen en je slaat de pagina’s van onder naar boven om. Voor als je staand wilt lezen of omdat je wilt breien terwijl je leest. Handig, toch?

Ook voor dit boek gebruik ik Biotop papier. Een duurzaam papier met een mooie, natuurlijke offwhite tint.

*

Ik gebruik borduurkarton voor de kaften. De titel kon ik daardoor met de hand borduren. De achterflap sneed ik uit, zodat de tekst erachter zichtbaar werd:

‘Waarschuwing! De ontknoping zit aan het begin. Het lezen van dit verhaal kan een waanzinnige vrijheid veroorzaken.’

‘Tieleman is een absurd grappige pageturner die bij iedereen ‘iets’ losmaakt.’

*

Tieleman is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Van de titel hangt het laatste steekje los.

Stapel van Tieleman…

*

Klik hier om een interview over dit boek met mij te lezen in het Eindhovens Dagblad. ‘Bij iedereen zit een draadje los.’

*

Ik lanceerde Tieleman op de FeelGood Market in Eindhoven.

Bekijk het interview wat Sandra Bernart met mij hield op de FeelGood Market hier.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven